Ова се дел од видеата на Не Биди Ѓубре како собираат ѓубре и се трудат да ја одржат нашата околина чиста.

Ова е видео во кое организацијата Не Биди Ѓубре го чистат ѓубрето пред универзална сала.
Ова е видео каде не биди ѓубре и администрацијата чистат двор на училиште.
Ова е едукативно видео за не биди ѓубре 
Ова е видео каде Не Биди Ѓубре ја чисти една од локациите на кејот покрај Вардар