Општина Ново Село со сензорни камери ги лови несовесните граѓани кои фрлаат отпад по исчистените депонии
Чисто поле

Општина Ново Село со сензорни камери ги лови несовесните граѓани кои фрлаат отпад по исчистените депонии

Општина Ново Село со микро сензорни камери ќе ги лови несовесните граѓани кои го фрлаат ѓубрето во атарите на населените места на дивите депонии кои во изминатиов период се исчистија.…

Continue Reading Општина Ново Село со сензорни камери ги лови несовесните граѓани кои фрлаат отпад по исчистените депонии
ЗАТРУПАН СО ПЛАСТИКА ОХРИДСКИОТ БРЕГ КАЈ ЉУБАНИШТА
Ѓубре се сонча на плажа

ЗАТРУПАН СО ПЛАСТИКА ОХРИДСКИОТ БРЕГ КАЈ ЉУБАНИШТА

На брегот на Охридското Езеро кај Љубаништа, активистите на Охрид СОС открија големи количини на најразличен отпад кој го загадува еден од најубавите делови на Езерото. Крај езерската вода има…

Continue Reading ЗАТРУПАН СО ПЛАСТИКА ОХРИДСКИОТ БРЕГ КАЈ ЉУБАНИШТА
Уште седиште од кола недостигаше во Драгорот
Ѓубре во река

Уште седиште од кола недостигаше во Драгорот

Во реката Драгор може да се види секакво ѓубре. Овде граѓаните често се ослободуваат од отпадот, по реновирање, чистење, па  по течението има мебел, бела техника, градежен шут. Денес по…

Continue Reading Уште седиште од кола недостигаше во Драгорот