За Европа ѓубрето е ресурс, Македонија не може да го собере по улици

Развиените западни земји го користат ѓубрето како ресурс, Македонија не може да го собере од по улици. Парадоксално е насекаде околу нас да гледаме расфрлан отпад, а нам понекогаш да…

Continue Reading За Европа ѓубрето е ресурс, Македонија не може да го собере по улици

Исчистени неколку диви депонии во Скопје

Макфакс Во текот нa денешниот ден екипите на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје отстранија неколку диви депонии лоцирани во скопските општини Чаир, Бутел, Ѓорче Петров и Аеродром. „И покрај тоа…

Continue Reading Исчистени неколку диви депонии во Скопје

КАПЕТАН И БРОДАРИ СО СТАР КАМИОН ГЕРИЛСКИ ГО ЧИСТАТ ОХРИД ОД ОТПАД

Капетанот на Капетанијата на македонските пристаништа Горан Устијаноски заедно со група бродари со месеци го чистат Охрид од отпад. Вчера тие на повеќе локации подогнаа неколку стотини килограми отпад од фрлени…

Continue Reading КАПЕТАН И БРОДАРИ СО СТАР КАМИОН ГЕРИЛСКИ ГО ЧИСТАТ ОХРИД ОД ОТПАД