Поднесени неколку пријави до МВР за недозволено фрлање отпад во Ѓорче Петров

- Поднесени се неколку пријави до МВР за недозволено фрлање отпад на повеќе локации по член 230 од Кривичниот закон.Прекршителот ќе се казни со затвор од една до пет години…

Continue Reading Поднесени неколку пријави до МВР за недозволено фрлање отпад во Ѓорче Петров

Жална слика во скопската општина Ѓорче Петров

Жална слика во скопската општина Ѓорче Петров. Имено кај старата орманса сепарација на реката Лепенец кај село Орман илјадници пластични шишиња се декор на течението на реката Лепенец. Додека надлежните…

Continue Reading Жална слика во скопската општина Ѓорче Петров

КОМУНАЛНА ХИГИЕНА“ ЃУБРЕТО ЌЕ ГО СОБИРА ДО 21 ЧАСОТ ОТКАКО ВИКЕНДОВ КОНТЕЈНЕРИТЕ НИЗ СКОПЈЕ БЕА ПРЕПОЛНИ

Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ од денеска ѓубрето од контејнерите во Скопје ќе го собира до 21 часот. Од средата, кога беше воведен полициски час од 16 до 5 часот наутро,…

Continue Reading КОМУНАЛНА ХИГИЕНА“ ЃУБРЕТО ЌЕ ГО СОБИРА ДО 21 ЧАСОТ ОТКАКО ВИКЕНДОВ КОНТЕЈНЕРИТЕ НИЗ СКОПЈЕ БЕА ПРЕПОЛНИ