Место со комунален, контејнерите во Радовиш несовесни граѓани ги полнат со шут и камења, Плаваја апелира на совесност

Деновиве во Радовиш зачестена е појавата, контејнерите за комунален отпад да се полнат со градежен шут што предизвикува проблем за Јавното комунално препријатие Плаваја при обработката и транспортот на отпадот.…

Continue Reading Место со комунален, контејнерите во Радовиш несовесни граѓани ги полнат со шут и камења, Плаваја апелира на совесност

Запрепастувачки фотографии од брегот на Охридско Езеро

Денеска на социјалната мрежа Фејсбук беа објавени запрепастувачки фотографии од плажите близу Љубаништа и Св. Наум каде изминативе денови поради бурното време и ветерот брановите го исфрлија отпадокот од езерото.…

Continue Reading Запрепастувачки фотографии од брегот на Охридско Езеро

„Самоуништување“ на реката Треска

Откако Охридското Езеро денеска утрото ги исфрли пластичните шишиња на граѓаните, реката Треска ја повтори истата слика. Еден куп пластични шишиња и различен отпад кои претставуваат реалната слика на нашето…

Continue Reading „Самоуништување“ на реката Треска