Топењето на мразот на Антарктикот објаснето во новата студија

Научниците открија дека летниот морски мраз во секторот Среде море на Антарктикот се намали за еден милион квадратни километри - површина двојно поголема од Шпанија - во последните пет години,…

Continue Reading Топењето на мразот на Антарктикот објаснето во новата студија