МАЗУТ ОД ВЕЛЕШКАТА МАСЛОДАЈНА ИСТЕЧЕ ВО ВАРДАР, ПЕТТИ ЕКО ИНЦИДЕНТ ОД ФАБРИКАТА ЗА ГОДИНА И ПОЛ

Реката Вардар низ Велес денес смрдеше на нафта, а по неа пловеа големи темни дамки. Уште од рано утрото, први алармираа рекративците кои трчаат низ Градскиот парк. Објаснуваа дека досега немало…

Continue Reading МАЗУТ ОД ВЕЛЕШКАТА МАСЛОДАЈНА ИСТЕЧЕ ВО ВАРДАР, ПЕТТИ ЕКО ИНЦИДЕНТ ОД ФАБРИКАТА ЗА ГОДИНА И ПОЛ

ГАСЕНИЦИ НАПАДНАА 50 ХЕКТАРИ ШУМА ВО КУМАНОВО

Гасеници се закануваат целосно да ја уништат шумата во атарот на селото Биљановце, на само неколку километри од Куманово, ако не се преземат ефикасни мерки за нејзино сузбиње. Жителите кажуваат дека…

Continue Reading ГАСЕНИЦИ НАПАДНАА 50 ХЕКТАРИ ШУМА ВО КУМАНОВО

Место со комунален, контејнерите во Радовиш несовесни граѓани ги полнат со шут и камења, Плаваја апелира на совесност

Деновиве во Радовиш зачестена е појавата, контејнерите за комунален отпад да се полнат со градежен шут што предизвикува проблем за Јавното комунално препријатие Плаваја при обработката и транспортот на отпадот.…

Continue Reading Место со комунален, контејнерите во Радовиш несовесни граѓани ги полнат со шут и камења, Плаваја апелира на совесност