„Самоуништување“ на реката Треска

Откако Охридското Езеро денеска утрото ги исфрли пластичните шишиња на граѓаните, реката Треска ја повтори истата слика. Еден куп пластични шишиња и различен отпад кои претставуваат реалната слика на нашето…

Continue Reading „Самоуништување“ на реката Треска
ЗАТРУПАН СО ПЛАСТИКА ОХРИДСКИОТ БРЕГ КАЈ ЉУБАНИШТА
Ѓубре се сонча на плажа

ЗАТРУПАН СО ПЛАСТИКА ОХРИДСКИОТ БРЕГ КАЈ ЉУБАНИШТА

На брегот на Охридското Езеро кај Љубаништа, активистите на Охрид СОС открија големи количини на најразличен отпад кој го загадува еден од најубавите делови на Езерото. Крај езерската вода има…

Continue Reading ЗАТРУПАН СО ПЛАСТИКА ОХРИДСКИОТ БРЕГ КАЈ ЉУБАНИШТА
Уште седиште од кола недостигаше во Драгорот
Ѓубре во река

Уште седиште од кола недостигаше во Драгорот

Во реката Драгор може да се види секакво ѓубре. Овде граѓаните често се ослободуваат од отпадот, по реновирање, чистење, па  по течението има мебел, бела техника, градежен шут. Денес по…

Continue Reading Уште седиште од кола недостигаше во Драгорот