Како Република Депонија ќе се справи со отпадот?

Градежен или друг вид отпад сè уште се фрла покрај патишта, во речните корита или долови на планините, а честа слика е спален отпад во диви депонии. Менаџирањето со отпадот…

Continue Reading Како Република Депонија ќе се справи со отпадот?

Медицинскиот отпад не треба да се меша со комуналниот

За време на епидемијата на коронавирусот граѓаните купуваат повеќе производи од маркетите и аптеките, но затворени се други бизниси во угостителството и туризмот, со што се отвора прашањето за количините…

Continue Reading Медицинскиот отпад не треба да се меша со комуналниот

Повторно се собираше ѓубрето фрлено од несовесни граѓани на Плачковица кај Радовиш, собрани над 20 кубни метри отпад

Деновиве од планината Плачковица беа собрани повеќе од 20 метри кубни отпад оставен и фрлен од несовесни граѓани посебно по првомајскиот празник. Станува збор за акција која ја организираше планинарското…

Continue Reading Повторно се собираше ѓубрето фрлено од несовесни граѓани на Плачковица кај Радовиш, собрани над 20 кубни метри отпад