Во Општина Карпош се поставуваат системи за одржување на зеленилото

За поквалитетно и целосно одржување на зелените површини, Општина Карпош започна со поставување на системи за наводнување на зеленилото и тревните површини на повеќе локации. Како што информираат од Општина…

Continue Reading Во Општина Карпош се поставуваат системи за одржување на зеленилото

Жална слика во скопската општина Ѓорче Петров

Жална слика во скопската општина Ѓорче Петров. Имено кај старата орманса сепарација на реката Лепенец кај село Орман илјадници пластични шишиња се декор на течението на реката Лепенец. Додека надлежните…

Continue Reading Жална слика во скопската општина Ѓорче Петров

КОМУНАЛНА ХИГИЕНА“ ЃУБРЕТО ЌЕ ГО СОБИРА ДО 21 ЧАСОТ ОТКАКО ВИКЕНДОВ КОНТЕЈНЕРИТЕ НИЗ СКОПЈЕ БЕА ПРЕПОЛНИ

Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ од денеска ѓубрето од контејнерите во Скопје ќе го собира до 21 часот. Од средата, кога беше воведен полициски час од 16 до 5 часот наутро,…

Continue Reading КОМУНАЛНА ХИГИЕНА“ ЃУБРЕТО ЌЕ ГО СОБИРА ДО 21 ЧАСОТ ОТКАКО ВИКЕНДОВ КОНТЕЈНЕРИТЕ НИЗ СКОПЈЕ БЕА ПРЕПОЛНИ