Гапковски: Охис 2 му се подготвува на Карпош 4

Еколошка бомба е изградбата на новиот парк во скопската населба Карпош 4, вели пензионираниот професор од Градежниот факултет, Наум Гапковски. Според него, градежни активности во рамки на заштитената бунарска зона…

Continue Reading Гапковски: Охис 2 му се подготвува на Карпош 4

МАЗУТ ОД ВЕЛЕШКАТА МАСЛОДАЈНА ИСТЕЧЕ ВО ВАРДАР, ПЕТТИ ЕКО ИНЦИДЕНТ ОД ФАБРИКАТА ЗА ГОДИНА И ПОЛ

Реката Вардар низ Велес денес смрдеше на нафта, а по неа пловеа големи темни дамки. Уште од рано утрото, први алармираа рекративците кои трчаат низ Градскиот парк. Објаснуваа дека досега немало…

Continue Reading МАЗУТ ОД ВЕЛЕШКАТА МАСЛОДАЈНА ИСТЕЧЕ ВО ВАРДАР, ПЕТТИ ЕКО ИНЦИДЕНТ ОД ФАБРИКАТА ЗА ГОДИНА И ПОЛ

Исчистени неколку диви депонии во Скопје

Макфакс Во текот нa денешниот ден екипите на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје отстранија неколку диви депонии лоцирани во скопските општини Чаир, Бутел, Ѓорче Петров и Аеродром. „И покрај тоа…

Continue Reading Исчистени неколку диви депонии во Скопје