Ливадите и реките лани сме ги наполниле со 300.000 тони ѓубре

Секоја година извештаите на ДЗС покажуваат дека една третина од ѓубрето не завршува на депонија туку се расфрлува низ природата, а надлежните откако 12 години не успеја да воведат регионални…

Continue Reading Ливадите и реките лани сме ги наполниле со 300.000 тони ѓубре
Општина Ново Село со сензорни камери ги лови несовесните граѓани кои фрлаат отпад по исчистените депонии
Чисто поле

Општина Ново Село со сензорни камери ги лови несовесните граѓани кои фрлаат отпад по исчистените депонии

Општина Ново Село со микро сензорни камери ќе ги лови несовесните граѓани кои го фрлаат ѓубрето во атарите на населените места на дивите депонии кои во изминатиов период се исчистија.…

Continue Reading Општина Ново Село со сензорни камери ги лови несовесните граѓани кои фрлаат отпад по исчистените депонии
ЗАТРУПАН СО ПЛАСТИКА ОХРИДСКИОТ БРЕГ КАЈ ЉУБАНИШТА
Ѓубре се сонча на плажа

ЗАТРУПАН СО ПЛАСТИКА ОХРИДСКИОТ БРЕГ КАЈ ЉУБАНИШТА

На брегот на Охридското Езеро кај Љубаништа, активистите на Охрид СОС открија големи количини на најразличен отпад кој го загадува еден од најубавите делови на Езерото. Крај езерската вода има…

Continue Reading ЗАТРУПАН СО ПЛАСТИКА ОХРИДСКИОТ БРЕГ КАЈ ЉУБАНИШТА