ВОЛОНТЕРИ

Volonteri

Нашите акции подразбираат активности во група од неколку волонтери за чистење на јавни простори (паркови, шуми, корита на реки и слично). Само со заеднички напори можеме да постигнеме почиста животна средина за сите нас.

Иницијативата „Не биди ѓубре“ што ја покрена актерката Ирена Ристиќ, изминативе две години ги мобилизира граѓаните самите да го исчистат сметот од улиците и јавниот простор, почна во Скопје и брзо се прошири и во другите градови низ земјава.Иницијативата „Не биди ѓубре“ што ја покрена актерката Ирена Ристиќ, изминативе две години ги мобилизира граѓаните самите да го исчистат сметот од улиците и јавниот простор, почна во Скопје и брзо се прошири и во другите градови низ земјава.

Исчистени локации:
– Сарај-Треска, – Акведукт-канал,
– СЦ Борис Трајковски, – Кале,
– Музеј на современа уметност,
– Касарна Илинден,
– Јужен булевард
– Улица „Бихачка“,
– Спортска Гимназија М.М Брицо,
– Железничка и автобуска станица,
– Улица „Џон Кенеди“,
– Собрание,
– Улица „Македонија“,
– МКЦ и МРТВ,
– Касарна Гоце Делчев,
– Улица „Ферид Бајрам“,
– Улица „Александар Урдаревски“,
– Европска очна болница
– Јурија,
– Улица 808 (Индустриска),
– Кеј на Вардар.