КАПЕТАН И БРОДАРИ СО СТАР КАМИОН ГЕРИЛСКИ ГО ЧИСТАТ ОХРИД ОД ОТПАД

Капетанот на Капетанијата на македонските пристаништа Горан Устијаноски заедно со група бродари со месеци го чистат Охрид од отпад. Вчера тие на повеќе локации подогнаа неколку стотини килограми отпад од фрлени…

Continue Reading КАПЕТАН И БРОДАРИ СО СТАР КАМИОН ГЕРИЛСКИ ГО ЧИСТАТ ОХРИД ОД ОТПАД

Човековото постоење и неговото мешање во природата доведува до ланец на уништување

Човековото постоење и неговото мешање во природата доведува до ланец на уништување .Локација кејот на река Вардар пред и после човековиот третман .

Continue Reading Човековото постоење и неговото мешање во природата доведува до ланец на уништување

(ФОТО) „Езеро Младост“ сардисано од несовесни граѓани

Стара шоља од тоалет заврши изминатиот викенд во контејнер на брегот на Езеро Младост. Ја фрлиле несовесни граѓани на една страна од контејнерот затрупан со смет и поставен на самиот…

Continue Reading (ФОТО) „Езеро Младост“ сардисано од несовесни граѓани