„Исчистената“ депонија во Ѓорче Петров сега е голема колку 15 фудбалски игралишта

Површина колку 15 фудбалски игралишта во атарот на с.Ново Село,на што се потрошија 10 милиони денари за расчистување, повторно се полни со отпад. Дивата депонија во Ѓорче Петров се полни…

Continue Reading „Исчистената“ депонија во Ѓорче Петров сега е голема колку 15 фудбалски игралишта

ВО ТЕКОТ НА МИНАТАТА НЕДЕЛА СЕ ОТСТРАНЕТИ 500 КУБНИ МЕТРИ ОТПАД ОДЛОЖЕН НА ЈАВНИ ПОВРШИНИ

Во текот нa изминатата недела, екипите на ЈП Комунална хигиена-Скопје подигнаа и транспортираа приближно 500 кубни метри непрописно одложен кабаст, градежен, органски и мешан комунален отпад.  На повеќе локации на територијата…

Continue Reading ВО ТЕКОТ НА МИНАТАТА НЕДЕЛА СЕ ОТСТРАНЕТИ 500 КУБНИ МЕТРИ ОТПАД ОДЛОЖЕН НА ЈАВНИ ПОВРШИНИ

Место со комунален, контејнерите во Радовиш несовесни граѓани ги полнат со шут и камења, Плаваја апелира на совесност

Деновиве во Радовиш зачестена е појавата, контејнерите за комунален отпад да се полнат со градежен шут што предизвикува проблем за Јавното комунално препријатие Плаваја при обработката и транспортот на отпадот.…

Continue Reading Место со комунален, контејнерите во Радовиш несовесни граѓани ги полнат со шут и камења, Плаваја апелира на совесност