МАЗУТ ОД ВЕЛЕШКАТА МАСЛОДАЈНА ИСТЕЧЕ ВО ВАРДАР, ПЕТТИ ЕКО ИНЦИДЕНТ ОД ФАБРИКАТА ЗА ГОДИНА И ПОЛ

Реката Вардар низ Велес денес смрдеше на нафта, а по неа пловеа големи темни дамки. Уште од рано утрото, први алармираа рекративците кои трчаат низ Градскиот парк. Објаснуваа дека досега немало…

Continue Reading МАЗУТ ОД ВЕЛЕШКАТА МАСЛОДАЈНА ИСТЕЧЕ ВО ВАРДАР, ПЕТТИ ЕКО ИНЦИДЕНТ ОД ФАБРИКАТА ЗА ГОДИНА И ПОЛ

Исчистени неколку диви депонии во Скопје

Макфакс Во текот нa денешниот ден екипите на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје отстранија неколку диви депонии лоцирани во скопските општини Чаир, Бутел, Ѓорче Петров и Аеродром. „И покрај тоа…

Continue Reading Исчистени неколку диви депонии во Скопје

КАПЕТАН И БРОДАРИ СО СТАР КАМИОН ГЕРИЛСКИ ГО ЧИСТАТ ОХРИД ОД ОТПАД

Капетанот на Капетанијата на македонските пристаништа Горан Устијаноски заедно со група бродари со месеци го чистат Охрид од отпад. Вчера тие на повеќе локации подогнаа неколку стотини килограми отпад од фрлени…

Continue Reading КАПЕТАН И БРОДАРИ СО СТАР КАМИОН ГЕРИЛСКИ ГО ЧИСТАТ ОХРИД ОД ОТПАД