ТППЕ Струмица, Денот на пожарникарството го одбележа со чистење и средување на трим патеката до Св.Илија (фото)

Струмичките пожарникари, 20 ти мај Денот на пожарникарството во земјава го одбележаа со акција за чистење и средување на трим патеката од Ловниот дом до манастирот Св. Илија. Тие денеска…

Continue Reading ТППЕ Струмица, Денот на пожарникарството го одбележа со чистење и средување на трим патеката до Св.Илија (фото)

ГАСЕНИЦИ НАПАДНАА 50 ХЕКТАРИ ШУМА ВО КУМАНОВО

Гасеници се закануваат целосно да ја уништат шумата во атарот на селото Биљановце, на само неколку километри од Куманово, ако не се преземат ефикасни мерки за нејзино сузбиње. Жителите кажуваат дека…

Continue Reading ГАСЕНИЦИ НАПАДНАА 50 ХЕКТАРИ ШУМА ВО КУМАНОВО

Браво за Даниела: И додека одам пеш кон работа собирам отпадоци по клупи и паркинзи

Изминативе 13 години им помагам на комуналците во населбата Н. Лисиче кога сум слободна и кога тие чистат. Сама собирам отпадоци и на Скопска Црна Гора и на Водно и…

Continue Reading Браво за Даниела: И додека одам пеш кон работа собирам отпадоци по клупи и паркинзи