Запрепастувачки фотографии од брегот на Охридско Езеро

Запрепастувачки фотографии од брегот на Охридско Езеро

Денеска на социјалната мрежа Фејсбук беа објавени запрепастувачки фотографии од плажите близу Љубаништа и Св. Наум каде изминативе денови поради бурното време и ветерот брановите го исфрлија отпадокот од езерото. Уште еднаш езерото покажува каква култура има околината во која се наоѓа.  Се надеваме на што побрзо организирање на локалното население и чистење на брегот.

OHRIDinfo.mk

Leave a Reply