Поднесени неколку пријави до МВР за недозволено фрлање отпад во Ѓорче Петров

Поднесени неколку пријави до МВР за недозволено фрлање отпад во Ѓорче Петров

– Поднесени се неколку пријави до МВР за недозволено фрлање отпад на повеќе локации по член 230 од Кривичниот закон.
Прекршителот ќе се казни со затвор од една до пет години – информираа од општината Ѓорче Петров. 

Од таму апелираат да не се кршат законските регулативи. Се предупредуваат сите што имаат намера неовластено да депонираат дека ќе бидеме ригорозни, а прекршителите најстрого ќе бидат санкционирани.

Leave a Reply