Запрепастувачки фотографии од брегот на Охридско Езеро

Денеска на социјалната мрежа Фејсбук беа објавени запрепастувачки фотографии од плажите близу Љубаништа и Св. Наум каде изминативе денови поради бурното време и ветерот брановите го исфрлија отпадокот од езерото.…

Continue Reading Запрепастувачки фотографии од брегот на Охридско Езеро

„Самоуништување“ на реката Треска

Откако Охридското Езеро денеска утрото ги исфрли пластичните шишиња на граѓаните, реката Треска ја повтори истата слика. Еден куп пластични шишиња и различен отпад кои претставуваат реалната слика на нашето…

Continue Reading „Самоуништување“ на реката Треска

Поднесени неколку пријави до МВР за недозволено фрлање отпад во Ѓорче Петров

- Поднесени се неколку пријави до МВР за недозволено фрлање отпад на повеќе локации по член 230 од Кривичниот закон.Прекршителот ќе се казни со затвор од една до пет години…

Continue Reading Поднесени неколку пријави до МВР за недозволено фрлање отпад во Ѓорче Петров